2005 yılının Ocak ayında okula giderken düşmem ilk önemli belirtiydi. o zaman lise-2. sınıftaydım. yarıyıl tatilinde kan tahlilleri,tomografiler,emg yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı..benim durumumsa çok da iyi değildi...
teyzemin bir tanıdığı MG liymiş. daha önce adını bile duymadığım bu hastalığı onun:
- belirtileriniz aynı,ben hastalığın ismini öğrendim,internetten bir araştır... demesiyle yakından tanımış oldum ve teşhis edilemeyen hastalığımı kendim teşhis etmiştim...
meğer özel bir tahlil gerekiyormuş "asetilkolin esteraz"...
ve bu tahlilde değerin normalin üzerinde çıkmasıyla MG kesinleşmiş oldu...
Adana'ya profesöre gittik,mestinona başladım...dönem sonuna doğru mestinon yeterli gelmedi ve şikayetlerim arttı. yaz tatili olunca plazmaferez yapıldı 1 hafta boyunca...ama pek bir faydasını görmedim...
şubat ayında ilk defa IVIG verildi,biraz daha iyi oldum.ve steroide başladım,2-3 ayda baya etkili oldu... ve stabil hale gelince yani 2006 mayıs ta timetomi oldum...ön göğüs kemiği kesildiği için ameliyat sonrası baya zordu,rahat yatamamak hareket edememek moralimi bozmuştu,ama 2 aya kalmadan rahatladım... bu rahatlık eylül ayında bitti ve ben zor yürür hale geldim. bu sefer "imuran"a başladım...
şu an durumum pek de iyi sayılmaz,eğitimime devam etmem zor gözüküyor...ama umudumu hiç kaybetmiyorum ve dua ediyorum...herkese acil şifalar...